Wednesday, April 17, 2013

Van alles en nog wat

 
 
Let op:
Zaterdag 20 april is er van 10-15 Quiltbee en is het atelier OPEN.
Kom gezellig werken....
Voor koffie en thee wordt gezorgd.
 
En verder:
Maandag zaten we met 17 vrouwen in de bieb van Vught voor een heus Quiltcafé (koffie en thee....)
Het was reuze gezellig.
We zaten gewoon tussen de boeken, daar waar normaliter de krant wordt gelezen. De mannen die dit wilden doen werden verwezen naar elders in de bieb.
Ik heb altijd geleerd dat je stil bent in de bieb en hooguit fluistert....maar dat beleid is tegenwoordig anders heb ik begrepen.
De bieb wil een ontmoetingsplek zijn voor mensen, waarbij verhalen een verbindende draad kunnen zijn.
Quilts hebben natuurlijk altijd wel een verhaal, dus passend goed binnen deze gedachte.
Wordt herhaald volgende maand (maandag 13 mei van 13.00-15.30 uur).
Het staat in mijn agenda genoteerd.

Dinsdag was er les...kijk eens wat een mooie blokken. Het lapjes dat er eerst eigenlijk niet in mocht (hij viel een beetje uit de toon), is nu favoriet! Hoe raar kan het lopen.


En Wietske (van de Bossche quilts) moet er nu toch echt aan geloven: snijden (voor een mooie naadtoeslag) en een strenge juf (dat ben ik dan)...patchwork begint immers met nauwkeurig werken.
Ze gaat aan mijn ontwerp Fabricwonderland beginnen in antieke kleuren....kijk maar eens op haar blog, dan lees je meer over. Ik kan je nu al vertellen dat dit ook een mooie quilt wordt.
 
Over antiek gesproken: Barbara Brackmann heeft een speciaal blog met elke week een ander blok, waarbij de rechten van de vrouwen centraal staan. Dus is er veel historie te melden.
Nu hou ik niet van de kleuren, maar wel van de verhalen achter de blokken in onze geschiedenis.
(en geschiedenis was absoluut niet mijn favoriete vak op school, doe mij maar wiskunde. Maar beide vakken kun je toepassen in het patchwork....)
Ik zet een link in mijn blog. Neem maar eens een kijkje bij:
 
Veel quiltplezier,
Françoise

2 comments:

 1. Heerlijke les gisteren ondanks de strenge juf. Ik snijd nu zoals het hoort, heb er ook even een nieuw mes ingedaan en zowaar de middelste ster is al af (met horten en stoten en ik was vandaag vroeg begonnen)
  Ik zie je snel
  groetjes
  Wietske

  ReplyDelete
 2. Ja, was erg geslaagd afgelopen maandag. Hoop dat we geen krantenlezende mannen of vrouwen wegjagen. Het is een hele fijne en lichte ruimte om bij elkaar te zitten. Ik ben er de volgende keer zeker weer bij!!

  ReplyDelete