Monday, February 25, 2013

Eten, film en tentoonstelling...

....en dat allemaal in Vught.
Onderstaand de activiteiten die volgende week in Vught worden gehouden. Zin in quilts? Ga dan naar de tentoonstelling in de bieb, zin in een goede film? Kom dan op vrijdagavond naar de Lambertuskerk. Onderstaand alle info.
De avond is voor iedereen...ook van buiten Vught...ook als je niet quilt...misschien ga je dan wel quilten. Neem een vriend of vriendin mee.
Wel aanmelden vooraf...

O ja, en vergeet de regiodagen niet van het Quiltersgilde in Oisterwijk...deze zijn woensdag en donderdag...

LAMBERTUSPODIUM
 ETEN    FILM PATCHWORK  

8 Maart 2013

ETEN : De dames van het Lambertuspodium serveren een  eenvoudige maaltijd voor u in patchworkstijl!

Aansluitend een VERHAAL over symboliek in patchwork : Françoise Maarse van de Quilterij vertelt over wat patchwork en quilten is, hoe het is ontstaan en over de symboliek van patchworkpatronen.

Hierna de FILM : “How to make an American quilt”:

Finn brengt de zomer door bij haar grootmoeder om daar in alle rust haar studie te kunnen afronden. In de aanloop naar haar huwelijk met haar grote liefde Sam slaat de twijfel toe over de juiste keuze... Ondertussen werkt grootmoeder met haar quiltvriendinnen aan een vriendschapsquilt voor haar en vertellen de vrouwen elkaar verhalen uit hun leven. Die verhalen worden ook in de quilt uitgebeeld. Een echte feel good film!
Van 18.00 tot 22.00 uur 
Lambertuskerk
Helvoirtseweg 5  Vught

Kosten : € 15,00
Reserveren noodzakelijk : ingerhordijk@msn.com 
of  073-6840279


 
TENTOONSTELLING 

 PATCHWORK 
  QUILTS

 7, 8 en 9 Maart 2013

Veertien enthousiaste Vughtse quilters tonen meer dan 50 van hun quilts , met een grote verscheidenheid aan patronen en kleuren.
Een quilt (of lappendeken) bestaat uit drie lagen: de onderste (niet zichtbaar), de  dikkere vulling die de warmte moet geven, de top (zichtbaar) die vaak bestaat uit prachtig aan elkaar gemaakte lapjes, het patchwork. De drie lagen zijn aan elkaar genaaid met kleine siersteekjes, het quiltwerk.

 Van 11.00 tot 17.00 uur
Bibliotheek
Dorpsstraat 28 Vught

Entree € 1,50

Veel quiltplezier mogelijk dus,
Françoise
 

1 comment:

  1. Leuk al deze informatie, (alleen wat dit betreft)zit ik jammer genoeg in Frankrijk, ietsje te ver weg dus, maar ik zal mijn zussen deze link even doorgeven.

    ReplyDelete