Saturday, February 2, 2013

Een perfecte quiltdag

Hoe ziet een perfecte quiltdag er eigenlijk uit?
Vandaag was dat als volgt: Met zeven vrouwen om de tafel en allemaal met handquilten bezig.
Allemaal van die grote quilts, die alleen opschieten als je er regelmatig aan werkt en soms ook lekker wat langer mee bezig bent. En terwijl er overlegd wordt over motieven, kleuren etc. worden er heel wat draadjes verwerkt.
Natuurlijk gaan de gesprekken niet alleen over quilten: mannen met griep (je kent ze wel...ze zijn heel zielig, sorry mannen die dit lezen....), tv-series, boeken, (klein)kinderen en nog veel meer.
Maar toch komt het gesprek altijd weer uit op die mooie lapjes ...

O ja, en natuurlijk ook samen lunchen, boterham en een kopje soep. Daarna weer snel aan de slag.
Aan het einde van de dag is het goed om het lijf nog even te laten bewegen, dus voordat het begon te hagelen gingen zoonlief en ik nog de tuin in om wat snoeiwerk te verrichten. Van de takken kun je vervolgens een hut bouwen. Als je goed kijkt, zie je de knoppen van bomen en struiken al zwellen: het voorjaar kondigt zich aan...

Toen weer naar binnen en nog even quilten: ik wilde graag nog wat kunnen afstrepen van het lijstje van de Patch Parade. Dat is gelukt en nu ga ik aan het werk met de mysterie. Het volgende deel vraagt om aandacht....Iets minder werk dan vorige maand, dat kan ik alvast verklappen.

Een foto zit er vandaag niet meer in...het is te donker en de mysterie te geheim...misschien morgen!

Veel quiltplezier,
Françoise

2 comments:

 1. De worteltjessoep was heerlijk!!
  En ik ben ook nog eens lekker opgeschoten. Vanavond op de bank met 16x de bloemetjes van de mysterie sweetharts deel 3. Ben benieuwd naar het vierde deel donderdag.
  tot dan.
  Groet Mandy

  ReplyDelete
 2. hoi ,

  ik ben erg benieuwd naar het 4e deel.
  Tot vrijdag

  gr connie

  ReplyDelete