Monday, July 16, 2012

Vakantiefoto's met lapjes

In Bastogne vonden we geen koeken, maar wel een museum met onder andere deze kachel met strijkijzer. Dan hebben we het nu toch wel makkelijk!
In en rond Bastogne (of te wel Bastenaken, bekend van Luik-Bastenaken-Luik) is in de winter van 1944-1945 heftig gevochten ook door Amerikanen. Dit grootse monument herinnert hieraan en de band die ontstaan is tussen België en de USA. Altijd weer indrukwekkend om bij zoiets rond te lopen en je vervolgens voor te stellen hoeveel jonge mannen hier voor onze vrijheid hebben gestreden en hoeveel er ook de dood vonden. 
Eerder waren we in Hotton waar we de grotten bezochten (70 meter diep), en vervolgens gingen lunchen. Op de menukaart stonden veel advertenties, ook van de plaatselijke handwerkzaak (pyama's en lapjes). Natuurlijk even naartoe...het lapjes met de kaplaarzen is voor het vakantieweer erg van toepassing en heb ik dus ook meegenomen voor mijn collectie. 
 
Dit had ik nog nooit gezien: een hangslot bij het wc-papier...Het was in het park waar ook veel te beleven was, te klimmen etc.
Het was net een paar uur droog, later scheen zelfs nog even de zon.
Vandaag is het al de hele ochtend droog...
Er staat niets op het programma...dus aan de slag met patronen en lapjes.

Veel quiltplezier,
Françoise

ps. Donderdag van 10.00-17.00 is het atelier open met Quiltbee. Neem je boterhammen en quiltwerk mee en kom gezellig langs. Laten even weten als je voor de bee komt, dan zorgen we voor genoeg stoelen.

2 comments:

 1. yes, ik zal er zijn. Neem voor de zekerheid wel even een boterham mee.

  groetjes

  Wietske

  ReplyDelete
 2. Wat een leuk lapje met laarsjes. De foto's van strijkijzers en de rol wc papier, heel apart!
  Groetjes

  ReplyDelete