Wednesday, May 4, 2011

Opbouwen en herdenken14 quilts op weg naar Veldhoven....allemaal in de auto en wel de gordels om!
Inmiddels hangen alle quilts keurig in Veldhoven op hun plaats. Al diverse mensen hebben langs de quilts gelopen en ze bewonderd. Standhouders hebben soms nog even tijd voor een rondje.
Het ophangen ging gemakkelijk en daarna heb ik ook mijn stand rustig kunnen inrichten. Na het eten weer terug naar huis....tijd om te gedenken, het is immers 4 mei.

Niet voor achten thuis, dus onderweg een plekje gezocht, even voor acht uur de snelweg af en dan sta je op een klein plekje onderaan de afrit bij Best te wachten....er staat al één auto en er komen nog wat auto's bij, zo even in de berm. Na de twee minuten stilte rijdt iedereen direct weer verder. Ook al is het dan even een beetje raar om zo te stoppen, ik vind het bijzonder om daar dan toch even te staan met wat anderen automobilisten en te gedenken. Ik denk dan niet alleen aan alle mensen die al overleden zijn, maar ook aan de militairen die nu in het buitenland zijn op vredesmissie. Een bekende is afgelopen vrijdag voor een half jaar naar Afghanistan vertrokken en dan zijn vrede/oorlog toch net even wat dichterbij.

Morgen mogen we onze vrijheid vieren: de vlag gaat in top!
Françoise

No comments:

Post a Comment