Friday, December 31, 2010

Happy New Year

Happy new year to all of you.
I finish this year with quilting....deadlines....you know
And I think I start tomorrow with a to do list (quilting) and thinking about easter....

Gelukkig nieuwjaar voor iedereen.
Ik ga dit jaar quiltend eindigen....deadline....zo als wel vaker
En morgen start ik met een te doen lijst (alleen over quilten), de kerstboom opruimen en naar wat ideeën voor Pasen op zoek. Lekker rommelen in de tijdschriften!

Veel quiltplezier,
Françoise

Friday, December 24, 2010

Happy Holidays

I wish you Happy Holidays....

Voor iedereen fijne feestdagen en een nieuwjaar vol lapjes....
In de winkel hebben we vanaf volgende week de kerststoffen in de aanbieding en ook nog wat andere stoffen moeten plaats maken voor heel, veel nieuwe stoffen. We hebben de stoffen van Rosalie Quinlan en Melly & Me binnen (zie olifant hierboven). Ze nodigen uit om met het voorjaar aan de slag te gaan. Nu ziet het er buiten nog niet naar uit, maar de lichte stoffen passen ook goed bij het licht van januari en de sneeuw.
Het is uiteraard nu heerlijk genieten van de quilts. Niet alleen om aan te werken: na het sneeuwschuiven is het goed binnen zitten, maar ook om onder te bivakkeren: de verwarming kan een graadje lager....

Staat het al in de agenda: 8 januari open huis: presentatie van de nieuwe cursusagenda en om 15.00 's middags show en tell van de mysterie Fabricwonderland.

Veel quiltplezier,
Françoise

Friday, December 17, 2010

Winter in Holland

I found this for € 1,- Little kids with winterfun. So cute. I decorated my quiltroom and this cups found also a place between balls and angels. With the decorating...a lot of boxes with balls etc....I decided to clean up a bit and doing this I get inspiration to patch and quilt.

Dit serviesje vond ik voor € 1,- in de kringloopwinkel. Zo schattig met de wintersetafereeltjes. Nu staat het op de vensterbank van mijn quiltkamer met de kerstversiering. Tijdens het optuigen van het huis...(heel veel dozen met ballen)...besloot ik ook maar eens wat weg te doen. Engelen en ballen die nog nooit of ooit een keer hebben gehangen zitten nu in een doos voor de kringloop. En al opruimend, klosjes garen weer eens op de goede plek etc. krijg je vanzelf weer zin en inspiratie om aan de slag te gaan. Heerlijk zitten werken aan de New Classics.

Veel quiltplezier,
Françoise

Wednesday, December 15, 2010

New classics sneak preview

On monday I finished a quilt in the series New Classics. You have to wait till the march issue from Quiltnieuws (quiltersgilde) to see it, but for the shop I am working very hard to finish another one. Little pieces in fresh colours and a very old pattern.

Maandag was een quiltje af in het thema New Classics voor Quiltnieuws. In het maartnummer vind u het patroon. Inmiddels wordt er ook heel hard gewerkt aan het eerste patroon voor de winkel. Hier boven een detail: kleine stukjes in frisse kleuren, maar een oud patroon.

Veel quiltplezier,
Françoise

Tuesday, December 14, 2010

Gingerbread

One of my favorites is Gingerbread. I like the pictures, the story and I am collecting fabrics etc. Yesterday I found these tins at the local supermarket....I had to buy them. What to do with them? This time to use them for cookies....

Een van mijn favorieten is Gingerbread. En gisteren, zomaar bij AH, vond ik een prachtig blik. Wat moet er nu weer in? Ik heb al meer blikken staan die wachten op een bestemming. Deze dan maar voor de koekjes!

Veel quiltplezier,
Françoise

Monday, December 13, 2010

Gloves

About the gloves: I use ordinary gloves: just the one I have in my bag during the winter or use some fine garden gloves. And also a good grip you will find at the winter golfgloves.... be creative. Off course there are special ones, but you have to order them in the States.
And multifunctional....nothing wrong with that.

Even over de handschoenen. Op de foto in het vorige bericht zie je gewone wollen winterhandschoenen! Deze werken prima. Thuis gebruik ik altijd winterhandschoenen uit de golfsport (ze lagen toch ongebruikt in de kast). Tuinhandshoenen met kleine nopjes kunnen ook. Natuurlijk kun je ook hele mooie quilthandschoenen aanschaffen, maar waarom niet multifunctioneel gebruik?

Veel quiltplezier,
Françoise

Saturday, December 11, 2010

Cold?

 
Cold? No, just a nice machine quilting course!
Koud? Nee, een heerlijke workshop machinaal quilten. Handschoenen voor meer grip op de stof.

Veel quiltplezier,
Françoise

Friday, December 10, 2010

Pillow Swap


Today I received my pillow from the States. I am speechless.....just what I like!
Vandaag mijn kussenhoes ontvangen. Ik ben sprakeloos....hij past perfekt in mijn interieur. Wat een heerlijk cadeau.

Veel quiltplezier
Françoise

Tuesday, December 7, 2010

Pillow Swap

Sunday I finished my pillow swap, a few days late, but just before a new post strike....
Just a sneak preview. I had the most fun with all the wraps I put around the pillowcase. First a piece of fabric with a dutch print. Next a piece of real Sinterklaas paper (yes it was the 5th of december so I was in the paper and tape mood...), and finally some wall paper: I hope the postman/woman likes it to!
I can not show you all of it now, because it has to be a secret to Jean.

Zondag heb ik het kussensloop snel afgemaakt. Ik was al een beetje laat en met een poststaking in het vooruitzicht even doorgewerkt. Het inpakken was nog wel het leukste. Eerst een stofje, toen een sinterklaaspapiertje en tenslotte een behangetje, heeft de postbode ook nog wat plezier. Lekker met plakband aan de slag voelt als echt 5 december.
Nu is dat inmiddels al achter de rug en is het kerstservies beneden. Lekker een paar weken ontbijten met kerstmannen en arresledes.

Veel quiltplezier,
Françoise

Monday, December 6, 2010

Results mystery


Three results of part 1 of the patch parade. It was nice to see all those blocks in different colours.
If your block is not here: maybe next time. Not all the pictures are perfect.... I give you at the side bar some weblogs with also pictures from participants: nice to have a look! And maybe inspiration to start your own blog?

Drie afbeeldingen van deel 1. Het was erg leuk om alle blokken te zien. Helaas zijn niet alle foto's goed gelukt....en wellicht is jouw foto een volgende keer aan de beurt.... Ik geef jullie ook een paar weblogs waarop je nog foto's kunt terugzien van de mysterie en deze quilters kunt volgen. Misschien inspiratie om een eigen blog te starten?

Veel quiltplezier,
Françoise

Thursday, December 2, 2010

part two mystery.....

Here the back and frontside of part two. Make this block from 20 x 20 cm 8 times.

I finished the first stitchery block for sweet pieces

Part two is not finished yet, I think I have to do it tonight....Time flies....

Deel 2 van de mysterie is bijna klaar. De tijd vliegt en soms kom je dus weer tijd te kort, want het snijden en naaien kost toch altijd weer meer tijd dan ik dacht. Herkenbaar? Dan ligt er opeens ook sneeuw buiten en ben je tijd kwijt  met warm aankleden, stoepjes vegen en voorzichtig fietsen (heel vervelend dat sneeuw zo plakt en dat het tussen je band en spatbord gaat zitten), maar het geeft een mooie wereld. Lastig voor de Sint, maar wel knus met warme chocolademelk en een quilt.

Veel quiltplezier,
Françoise